دایمنسیتی 9000 اسنپدراگون 8 نسل 1 و اگزینوس 2200 را در گیک بنچ شکست داد

به گزارش وبلاگ تمبوک، تراشه های پیشرفته و نو مدیاتک، کوالکام و سامسونگ به تازگی معرفی شده اند و برخی گوشی های نو وارد شده به بازار هم از پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 1 بهره می برند. اما هنوز عملکرد واقعی دو تراشه پرچم دار دیگر یعنی اگزینوس 2200 و Dimensity 9000 را در گوشی های هوشمند ندیده ایم. با این وجود، در حال حاضر نتایج چند بنچمارک تراشه Dimensity 9000 به دست ما رسیده که با توجه به آن ها می توان گفت که این تراشه پرچم دار مدیاتک می تواند عنوان پادشاه CPU گوشی های اندرویدی را از آن خود کند.

دایمنسیتی 9000 اسنپدراگون 8 نسل 1 و اگزینوس 2200 را در گیک بنچ شکست داد

Ice Universe، افشاگر معروف و باسابقه حوزه فناوری بعضی از نتایج تست بنچمارک این تراشه در گیک بنچ 5 را در توییتر به اشتراک گذاشته که نشان می دهد چیپست Dimensity 9000 پردازنده های اسنپدراگون 8 نسل 1 و اگزینوس 2200 را در هر دو تست چند هسته ای و تک هسته ای شکست داده است. بعلاوه پیش از این هم ما نتایج مشابهی را از تست ترکیبی بنچمارک AnTuTu و گیک بنج 5 دیدیم. بد نیست یادآوری کنیم که تراشه Dimensity 9000 مدیاتک بر پایه لیتوگرافی 4 نانومتری ساخته شده است. سوا از فناوری ساخت 4 نانومتری TSMC که به خودی خود این تراشه را به یکی از قدرت های سال آینده تبدیل می نماید، از معماری v9 شرکت ARM هم در فراوری هسته های آن استفاده شده است. بدین ترتیب مدیاتک Dimensity 9000 را باید اولین تراشه ای بدانیم که از طراحی هسته های نو شرکت ARM بهره می برد.

بر اساس آخرین اطلاعات منتشر شده از مدیاتک، ترتیب هسته های این تراشه به شکل 1 + 3 + 4 است و این دقیقا یعنی مشابه چینش هسته های به کار رفته در پردازنده هایی نظیر اسنپدراگون 888 و اگزینوس 2100. اما تفاوت در نوع هسته هایی است که در آن تعبیه شده است. اولین هسته را نسل نو هسته Cortex-X1 تشکیل می دهد که در واقع Cortex-X2 نام دارد. مقدار فرکانس این هسته به رقم فوق العاده 3.05 گیگاهرتز می رسد که عالی به نظر می رسد. سه هسته دیگر هم از نوع Cortex-A710 هستند که به نظر می رسد عملکرد بهتری از Cortex-A78 نسل گذشته دارند. فرکانس این هسته ها هم روی 2.85 گیگاهرتز تنظیم شده است. پردازشگر گرافیکی هم که در این تراشه به ایفای نقش می پردازد، یک پردازنده 10 هسته ای تحت عنوان Mali-G710 است.

در آن سوی میدان اسنپدراگون 8 نسل 1 وجود دارد که این تراشه هم از فرآیند ساخت 4 نانومتری کوالکام ساخته شده است. پردازنده این تراشه همان طور که انتظار می رفت از 3 بخش تشکیل شده ولی اکنون تمام هسته های پردازشی مبتنی بر معماری نو ARMv9 هستند. در وهله اول باید به هسته اصلی یعنی Cortex-X2 اشاره کنیم که سرعت 3.0 گیگاهرتز را ارائه می نماید. بعلاوه در کنار آن 3 هسته Cortex-A710 با سرعت 2.5 گیگاهرتز و 4 هسته کم مصرف A510 با سرعت 1.8 گیگاهرتز تعبیه شده است. روی هم رفته پردازنده این تراشه حدود 20 درصد سریع تر از اسنپدراگون 888 است و تا 30 درصد انرژی کمتری مصرف می نماید. درباره پردازنده گرافیکی این پردازنده باید گفت که به لطف استفاده از معماری نو نسبت به نسل قبلی 30 درصد عملکرد بهتری ارائه می دهد و تا 25 درصد انرژی کمتری مصرف می نماید. کوالکام برای پردازنده گرافیکی این تراشه سه حالت نرم افزاری مختص گیمینگ توسعه داده که به توسعه دهندگان اجازه می دهد تعادل خیلی خوبی را بین عملکرد و مصرف انرژی برقرار نمایند.

در نهایت می رسیم به تراشه اگزینوس 2200 سامسونگ که قرار است در سری گوشی های پرچم دار نو غول فناوری کره ای به ایفای نقش بپردازد. در حالت کلی و از لحاظ ترکیب هسته های پردازنده، این چیپست شباهت زیادی به نوترین تراشه های پرچم دار مدیاتک و کوالکام دارد و به همین دلیل بار دیگر با یک هسته Cortex-X2، سه هسته Cortex-A710 و 4 هسته Cortex-A510 سروکار داریم.

این تراشه 4 نانومتری به لطف پردازنده گرافیکی Xclipse 920 مبتنی بر معماری RDNA2، هسته های پردازشی مبتنی بر معماری Armv9 و یک هسته عصبی بهبود یافته (NPU) که عملکرد نسل قبلی خود را دو برابر می نماید، برترین تجربه بازی موبایلی را در اختیار کاربران خود قرار می دهد. در این تراشه شاهد استفاده از نسل نو واحد پردازش عصبی دو هسته ای هستیم که نسبت به نسل قبلی دو برابر عملکرد بهتری ارائه می نماید.

نکته ای که باید به آن توجه کنیم این است که عملکرد پردازنده های اگزینوس 2200 و Dimensity 9000 هنوز به طور رسمی در گوشی های هوشمند آنالیز نشده، بنابراین عملکرد واقعی این دو تراشه ممکن است بسیار متفاوت باشد. اما از سوی دیگر، اسنپدراگون 8 نسل 1 در حال حاضر به عنوان قلب تپنده گوشی های هوشمند شیائومی 12 و 12 پرو به ایفای نقش می پردازد.

منبع: GSMArena

منبع: دیجیکالا مگ

به "دایمنسیتی 9000 اسنپدراگون 8 نسل 1 و اگزینوس 2200 را در گیک بنچ شکست داد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دایمنسیتی 9000 اسنپدراگون 8 نسل 1 و اگزینوس 2200 را در گیک بنچ شکست داد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید