چگونه نوردهی دوربین را تنظیم کنیم؟

به گزارش وبلاگ تمبوک، مفهوم نوردهی دوربین به میزان روشنایی و تاریکی یک عکس اشاره می نماید. نوردهی دوربین با تنظیمات f-stop و سرعت شاتر انجام می گردد. نور تصویر از مهمترین المان های کیفی عکس به شمار می رود.

چگونه نوردهی دوربین را تنظیم کنیم؟

به منظور انجام دادن هر کاری که با دوربین دیجیتال می خواهید انجام دهید، باید مفهوم نوردهی را درک کنید. هرچند هم اکنون که دوربین را از جعبه درآوردید می توانید عکس های تمیز و آراسته ای بگیرید ولی زمانی که مفهوم نوردهی را متوجه شدید متوجه می شوید که عکس های شما فراتر از تصاویر عادی می فرایند و برای شما تبدیل به خاطره و عکس های جالبی می شوند.

قدم به قدم برای درک مفهوم نوردهی دوربین در عکاسی

1. یاد بگیرید که نوردهی عکس به چه معنی است و چگونه بر عکس هایی که می گیرید تأثیر می گذارد. نوردهی یک واژه کلی است که مربوط به دو جنبه از عکس برداری است. تاریکی و روشنایی عکس. با دانستن نکات زیر با مفهموم نوردهی که با سرعت شاتر رابطه مستقیم دارد آشنا می شوید.

  • نوردهی با نورسنج دوربین کنترل می گردد. نورسنج تشخیص می دهد که نوردهی مناسب چیست، و می تواند f-stop و سرعت شاتر را تنظیم کند. f-stop یک کسر است که f نشان دهنده طول کانونی است. f-stop با تقسیم طول کانونی بر اندازه دریچه به دست می آید. f/2.8 می تواند نشان دهنده نسبت طول کانونی به قطر دریچه 1/2.8 باشد و برای f/16 نیز این نسبت می تواند 1/16 باشد. اگر شما به این حالت یعنی دریافت نور مانند یک تکه از کیک نگاه کنید می توانید در حالت 1/2.8 نسبت به حالت 1/16 کیک بیشتری به دست آورید.
  • f-stop و سرعت های شاتر بر روی هر عکس برای به دست آوردن روشنایی و تیرگی موردنظر کاربرد دارند تا بتوانند نوردهی عالی را بدست آورند.
  • برای درک این موضوع یک سطل آب را در نظر بگیرید که در کف آن یک سوراخ وجود دارد. اگر سوراخ بزرگی در این سطل وجود داشته باشد (دریچه دوربین) آب با سرعت بیشتری (سرعت شاتر بالا) خالی خواهد شد ولی در طرف مقابل اگر برای همین میزان آب اگر منفذ کوچکی در کف سطل داشته باشید (دریچه کوچک دوربین) آب به آرامی خارج خواهد شد (سرعت کم شاتر).
  • نوردهی و یا روشنایی و تاریکی در یک عکس نتیجه f-stop است که اندازه منفذ بر روی عدسی هاست و همچنین این فرایند به سرعت شاتر نیز بستگی دارد که همان بازه زمانی است که شاتر باز است. بنابراین اگر شما شاتر را برای زمان طولانی تری باز بگذارید، نور زیادی به فیلم و حسگر دیجیتالی وارد می کنید. و عکس شما روشن تر و شفاف تر می گردد. اگر نوردهی را کوتاه تر کنید (نور کمی به فیلم و یا حسگر دیجیتال بدهید)، نور کم می گردد.

2. در خصوص f-stop اطلاعاتی به دست آورید. f-stop (که با نام تعداد f شناخته می گردد) به معنای سایش است و تعداد f نیز به معنای باز شدن های واقعی در عدسی در مقایسه با طول کانونی عدسی هاست. منفذ همان نور ورودی است.

3. f-Stop چیست؟ از این مثال بهره ببرید. فرض کنید که شما لنزی با طول کانونی 50 میلی متر و عدد f به اندازه f/1.8 دارید. تعداد f با طول کانونی تقسیم بر منفذ شناخته می گردد. بنابراین 50/x=1.8 or x~=28. قطر واقعی که در آن نور وارد عدسی می گردد در حدود 28 میلی متر است. اگر آن عدسی دارای عدد f 1 بود، این منفذ در حدود 50 میلی متر خواهد بود زیرا، 50/1=50 این معنای واقعی f-stop است.

4. حالت نوردهی دستی دوربین دیجیتال خود را مطالعه نمایید. در حالت دستی شما می توانید f و سرعت شاتر را تنظیم کنید. اگر شما واقعاً می خواهید تا نور، نوردهی و نحوه عملکرد تصویر را تنظیم کنید شما باید باحالت تنظیم دستی آشنا شوید. این حالت فقط برای افراد حرفه ای نیست. حالت دستی امروزه در دوربین های دیجیتال در دسترس است زیرا در این حالت نیز می توان دست به تنظیم زد و روح عکس را لمس کرد.

5. یاد بگیرید که چرا باید نوردهی را تغییر دهید. منفذ برای کنترل تصویر بسیار حیاتی است، این منفذ همان عدسی در مقابل نور است و نور برای تصویر شما بسیار ضروری می نماید. بدون نور هیچ تصویری نخواهید داشت.

  • دریچه را به نحوی تنظیم کنید تا بتواند هم نور و هم میزان تمرکز به معنای دیگر عمق میدان را معین کند.
  • بازشدگی با پهنای زیادی را در نظر بگیرید مانند f/2 یا 2.8 تا زمینه را تار کند و شی مورد نظر خود را با وضوح بهتری ببندید. احتمالاً احتیاج خواهید داشت در نور کم برای جلوگیری از تار شدن، از بیشترین منفذ بهره ببرید.
  • از اندازه میانگین منفذ یعنی 5.6 یا 8 بهره ببرید تا شی موردنظر با جزئیات باشد ولی زمینه تا حدی قابل تمایز باشد.
  • از اندازه کوچک تر منفذ مانند f/11 و یا کوچک تر برای عکس برداری از یک منظره بهره ببرید که در پس زمینه آن، گل، رودخانه و یا کوهستان وجود دارد. بر اساس فرمت مورد استفاده شما، بازشدگی های کوچک تر مانند f/16 و یا کوچک تر از آن می توانند باعث شوند تا وضوح از بین برود و یا تأثیرات دیگری ایجاد گردند.
  • برای بیشتر عکاسان دریچه دیافراگم مهمتر از سرعت شاتر در رسیدن به یک عکس خوب است. زیرا این حالت می تواند عمق میدان در عکس را کنترل کند درحالی که زیاد معین نیست که آیا عکس در1/250 یا 1/1000 ثانیه گرفته شده است.

6. باید درک کنید که چرا باید ISO را تغییر دهید. شما می تواند ISO را در دوربین دیجیتال خود تغییر دهید تا بتوانید حساسیت دوربینتان به نور را تغییر دهید. در نور روشن، دوربین را به میزان حساسیت کمتر می رسانیم، تا در عکس نویز کمتری باشد زیرا سرعت شاتر در ISO100 به میزان مناسب زیاد است. در نور کم که نور محیطی کمی وجود دارد، شما باید حساسیت دوربین را بالا ببرید. بنابراین ISO را از 100 به 1600 و یا 6400 در صورت احتیاج افزایش دهید تا در تصویر خود آشفتگی نوری نداشته باشید. پس نتیجه چه خواهد بود؟ ISO را افزایش داده اید و نویز زیادی در تصویر شما پدید آمده است و رنگ کمتری ایجاد می گردد، بنابراین اطمینان حاصل کنید که ISO تا حد موردنظر کمینه باشد تا اینکه ISO به آن اندازه کم نباشد تا تصویر شما مات گردد.

7. تشخیص دهید که ISO ای برای عکس شما مناسب باشد. ISO در دوربین دیجیتال شما همانند حالتی است که بر روی فیلم اجرا می گردد. شما باید فیلمی بخرید که نور موردنظر خود را استفاده می کنید. امروز شما باید بر اساس نور ISO را در دوربین خود تنظیم کنید.

  • چگونه می توانید این حالت را تنظیم کنید؟ در بعضی از دوربین ها یک دکمه بر روی سمت راست بالایی دوربین وجود دارد که بر روی آن ISO نوشته شده است. شما می توانید این دکمه را فشار دهید و نوار پیرامون آن را بچرخانید و ISO را تغییر دهید.
  • بعضی از دوربین ها به حالتی هستند که شما باید وارد منو شوید و تنظیمات ISO را به دست آورید. بر روی تنظیمات ISO کلیک کنید و آن را تغییر دهید. این همان فرایندی است که توسط آن می توانید دوربین دیجیتال را تغییر دهید.

8. عملکرد را با تغییر دادن سرعت شاتر در دوربین خود متوقف کنید. سرعت شاتر در دوربین خود را تغییر دهید تا بتوانید بر روی عملکرد توقفی تأثیر بگذارید. اگر با دوربین دستی خود در حال دریافت یک عکس هستید، به سرعت شاتری احتیاج دارید تا در واکنش به طول کانونی شما به اندازه کافی سریع باشد. به بیان دیگر، اگر شما با عدسی 100 میلی متری عکس بردارید، سرعت شاتر معادل 1/100 در یک ثانیه می تواند بهینه باشد. در این سرعت ها مات شدن تصویر می تواند از بین برود.

9. اگر شما از اشیای در حال حرکت عکس برداری می کنید، سرعت شاتر خود را در محدوده سرعت1/500 تا 1/1000 قرار دهید تا از حرکت اشیا جلوگیری نموده باشید.

10. اگر از اشیایی در نور کم در حال عکس برداری هستید، و احتیاج دارید تا نور بیشتری به شاتر برسد، سرعت شاتر را یک سی ام و یا یک پانزدهم یک ثانیه تنظیم کنید. زمانی که شما این کار را انجام می دهید، فرایند عکس برداری می تواند کمی با مشکل روبرو گردد بنابراین زمانی که نور کم است از حالت سی و یا پانزده بهره ببرید.

  • سرعت متوسط شاتر: 125 یا 250 برای اغلب تصاویر
  • سرعت سریع شاتر: 500 یا 1000 برای فرایند عکس برداری
  • سی و یا پانزده واحد در ثانیه برای حالتی که نور کم است.

11. یاد بگیرید که چگونه سرعت شاتر را در دوربین دیجیتال خود تغییر دهید. شما می توانید از حالت بهینه بهره ببرید و یا این کار را در تنظیمات دوربین عملی کنید.

12. همواره در حالت نوردهی پایین مشکل ایجاد می گردد. البته جای بحثی ندارد که شما دنبال یک نوردهی عالی هستید، ولی اگر درست نتوانید این کار را انجام دهید دچار نوردهی ناکافی خواهید شد (صحنه موردنظر شما کمی تاریک خواهد شد). زمانی که یک تصویر بیش ازاندازه نوردهی گردد، تمام اطلاعات از بین می فرایند و نمی توانند بازیابی شوند. در تصاویر کمتر نوردهی شده، شما با پردازش های دیگر می توانید تصاویر را بازیابی کنید. با گزینه جبرانی EV (جبران میزان نوردهی) شما می توانید دوربین خود را تنظیم کنید.

13. در خصوص حالت برنامه ای دوربین خود اطلاعاتی به دست آورید. حالات نوردهی در دوربین شما به شما اجازه می دهد تا نحوه تنظیم تصویر را کنترل نمایید. حالت اصلی همان حال P یا برنامه است و به شما اجازه می دهد که سرعت شاتر و میزان باز شدن منفذ را دست کاری نمایید و مقادیر موردنظر را با درنظردریافت این مقادیر تغییر می دهد تا بتواند با توجه به فرایند نورسنج به بهترین نوردهی برسد. مزیت حالت برنامه این است که شما دیگر احتیاج ندارید تا هیچ کاری انجام دهید این برنامه در کنار حالت اتوماتیک واقع شده است.

14. باحالتاولویت دیافراگم آشنا شوید. در دوربین دیجیتال، شما گزینه ای با نام A یا اولویت دیافراگم دارید. در این حالت (که حالتی برای تشخیص نوردهی است)، شما از دیافراگم و یا f-stop استفاده می کنید. دوربین سرعت شاتر را برای شما انتخاب خواهد نمود. اولویت دیافراگم پرکاربردترین حالت است. بنابراین f-stop را درصورتی که f/2.8 باشد انتخاب کنید تا پس زمینه را تار کنید، f/8 برای عمق متوسط میدان یا f/16 برای زوم کردن بر تمامی موارد.

15. گزینه اولویت شاتر دوربین خود را آنالیز کنید. تا اینجا اطلاعاتی در خصوص سرعت شاتر به دست آوردید. مزیت سرعت شاتر این است که شما می توانید مناسب ترین و یا راحت ترین حالت را انتخاب کنید. سپس دوربین اعداد دیگر را انتخاب می نماید. در دوربین شما، اولویت شاتر می تواند به صورت حالت S یا TV معین گردد که بستگی به دوربین شما دارد.

  • در حالت اولویت شاتر، سرعت شاتر را انتخاب کنید و دوربین f-stop را تنظیم می نماید.
  • در حالت اولویت شاتر، دوربین می تواند تصویر را در سرعت شاتر انتخاب شده بگیرد ، بدون توجه به این حالت که آیا این تصویر به درستی نوردهی شده است و یا خیر.
منبع: setare.com

به "چگونه نوردهی دوربین را تنظیم کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه نوردهی دوربین را تنظیم کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید